Koneautomaatio

Koneautomaatio

Xpress-Service Oy toteuttaa koneiden ja konelinjojen automatisointeja sekä erilaisten työstökoneiden muutostöitä ja modernisointeja.

Palvelumme kattaa mekaniikan ja hydrauliikan suunnittelun, sähkö- ja automaatiosuunnittelun, ohjauksen rakentamisen ja PLC-ohjelmoinnin aina koneen käyttöönottoon asti. Xpress-Serviceltä voit tilata myös kokonaisen tuotantosolun, jolloin toimitamme teille koneet ja laitteet, suunnittelun, asennuksen ja ohjelmoinnin avaimet käteen -periaatteella.

 
 • koneiden ja laitteiden automatisoinnit, koneiden apulaitteiden valmistus ja asennus
 • työstökoneiden, esim. hydraulisten puristimien modernisoinnit
 • hydrauliikkasuunnittelu
 • logiikkaohjelmointi
 • koneiden ja laitteiden automaatiosuunnittelu, asennus ja käyttöönotto

 

Koneiden modernisoinnit

Vanhojen koneiden rungot ja suuri osa mekaniikasta saattaa olla hyvässä kunnossa vaikka koneen ohjaus jo pettää. Hydrauliikassa saattaa olla vuotoja, jotkut kovalle mekaaniselle rasitukselle joutuneet ovat kuluneet niin paljon ettei niitä kannata yms.

Uuden koneen hankinnan vaihtoehtona voi olla myös koneen uudistaminen eli modernisointi. Koneen ohjaus, hydrauliikka, ja pneumaattiset laitteet voidaan korvata uusilla ja säästää kuitenkin mekaaniset osat niiltä osin kuin se on mahdollista. Usein tämänlainen modernisointi on paljon kannattavampaa, kuin uuden koneen osto.

Modernisointi tehdään asiakkaan ehdoilla, ensin kartoittamalla uudistustarpeet, jonka jälkeen teemme tarjouksen kokonaisuudesta jossa pyritään huomioimaan kaikki uudistusta vaativat kohteet mahdollisimman tarkasti ja yksityiskohtaisesti. Sen jälkeen neuvotellaan kokonaisuudesta josta asiakas voi halutessaan jättää myös joitain kohteita pois (paitsi turvallisuuteen liittyviä).

Modernisoinnissa vanhan koneen käyttötarkoitus ja käyttötavat eivät muutu, mutta koneen turvallisuus on parannettava ajanmukaiseksi. Tarjoamme aina kokonaisuuden jossa kone on työn jälkeen sekä sähköisesti, mekaanisesti, pneumaattisesti että ohjelmallisesti uuden veroinen ja täyttää sille asetetut CE – vaatimukset.

Esimerkkinä vanhan koneen puutteista voidaan mainita pääsylinterin hydrauliikka joita ei ole varmennettu toisella piirillä, jolla estetään pääsylinterin putoaminen vikatilanteessa. Tähän tarvitaan myös hydraulinen muutos, jolloin koneeseen lisätään sitä tarkoitusta varten venttiilejä.

Modernisointi esimerkiksi vanhalle hydraulipuristimelle sisältää pääpiirteissään:

 • uuden ohjauskeskuksen
 • ohjauspaneelin ja/tai hallintalaitteet
 • hydrauliikan ohjaus-venttiilit peruslevyineen
 • mittalaitteet
 • mekaanisen kunnostuksen (tarvittaessa)
 • vuotojen korjaamisen (tarvittaessa tiivisteiden vaihdot sylintereille /uudet sylinterit)
 • suojauksen
 • sähkö- ja hydrauliikkasuunnitelmat
 • PLC-ohjelmoinnin
 • käyttöönoton ja -koulutuksen

 

PLC-ohjelmointi

Xpress-Service Oy tekee PLC- eli logiikkaohjelmointia, jonka avulla koneet automatisoidaan. Käytämme normaalisti Siemens, Omron ja Pilz -logiikoita sekä SICKin ja Pilzin turvaohjaimia.

 

Mikäli tarvitset kokonaisen logiikan asentamisen, saat meiltä sekä PLC-ohjelmoinnin että laitteistoasennuksen. Jos koneenne on valmiiksi sähköistetty ja anturoitu / kytketty, meiltä voi tilata myös pelkän ohjelmoinnin.

 

Xpress-Serviceltä saat myös vanhan logiikkaohjauksen päivityksen, jolloin korvaamme vanhan laitteen uudella sekä ohjelmoimme sen. Esimerkiksi päivitys Siemens S5:stä Siemens S7-1200:aan.

Kokonaiset tuotantosolut avaimet käteen–periaatteella

Jos sinulla on idea uudesta tuotteesta, muttet tiedä, mitä sen valmistamiseksi tarvitaan, ota yhteys Xpress-Serviceen! Riittää, kun tiedät, minkälaisen tuotteen haluat valmistaa. Meiltä saat loput.

Xpress-Service hankkii ja tuo maahan tarvittavat koneet sekä laitteet, suunnittelee ja tekee ohjelmoinnin, asentaa sekä ottaa käyttöön koko tuotantosolun puolestasi.

Oheisessa videossa esimerkkinä yhdessä Toolman Oy:n kanssa tehty polvinivelpuristin Helon tehtaalle tuotantosoluun.